Szeretnél álomállást találni, de nem akarsz bemenni a dzsungelbe harcolni érte? Eleged van az álláspiaci spamekből, az elmaradó visszajelzésekből, és abból, hogy nem emberként kezelnek a kiválasztás során? A BeMyBoss megoldja a problémát. Kárpáti Tímeával a BeMyBoss alapítójával beszélgettem.

Mi a BeMyBoss?

A BeMyBoss egy álláskeresést segítő asszisztens. Célkitűzésük, hogy az álláskeresők helyzete jelentősen könnyebb legyen, és egyszerűbb legyen megtalálni az álomállást.

Az induláskor felismerték, hogy jelenleg a munkaerőpiaci probléma kétoldalú, és nem csak az álláskeresőkre korlátozódik, hanem az álláskiírókat is nagyon komolyan érinti. Nem csak állást nehéz találni, hanem megfelelő embert is a kiírt állásokra.

A kezdetektől abban gondolkoztak, hogy hogyan tudnak egy olyan megoldást kidolgozni, ami mind az álláskiírói, mind az álláskeresői oldal munkáját drasztikusan megkönnyíti.

Mi a probléma a mai magyar munkaerőpiaccal?

Nagyon nagy a zaj a munkaerőpiacon. Az álláskeresők ipari mennyiségben adják be a jelentkezéseket. A kiválasztást végzők pedig elképesztően túlterheltek. Az önéletrajzok és a motivációs levelek nem arról szólnak, ami a munkáltatót igazán érdekelné, az álláskiírások pedig sokszor túl általánosak ahhoz, hogy a megfelelő álláskeresőknek felkeltsék az érdeklődését.

Mindkét fél elképesztő erőfeszítéseseket tesz, hogy megtalálja azt, amit a keres: az álláskereső az új állását, a munkáltató pedig az új alkalmazottját.

Ennek a helyzetnek a megoldására jött létre a BeMyBoss.

Tímea szeretné, hogy az állást kiíró vállalatok könnyebben megtaláljak a tökéletes jelöltet, az álláskeresők pedig ne legyenek rákényszerítve, hogy bemenjenek az álláskeresés dzsungelébe.

BeMyBoss Dzsungel

Valószínűleg mindenki, aki ezt olvassa járt már úgy, hogy egy benyújtott pályázatra nem kapott érdemi visszajelzést. Esetleg olyan is történt, hogy nem vették emberszámba, és a kiválasztás során úgy érezte nem kapja meg a kellő figyelmet, és csak egy cserélhető villanykörteként tekintenek rá.

A személytelen kiválasztási folyamat, a visszajelzés teljes hiánya és egy rossz interjúélmény sokszor abból fakad, hogy a kiválasztást végzők elképesztően ki vannak zsigerelve. Az álláskeresők napi húsz-harminc-ötven pályázatot is leadnak akár, a toborzók pedig jelentkezések garmadával találkoznak nap, mint nap. A sok száz vagy akár sok ezer jelentkezőből kell kiszűrni az igazán releváns jelölteket és kiválasztani a tökéletes embert. Így, a kiválasztást végzők helyzete sem egyszerű.

Amit mindenképpen látni kell, hogy a kialakult helyzetért nem kizárólag az ember, hanem a leginkább egy rossz szokásokon nyugvó rendszer a felelős.

Az álláskereső a kevés minőségi visszajelzés, a fokozódó zaj és az elszemélytelenedő folyamatra még több leadott pályázattal válaszol. Közben a toborzók a pályázati anyagok növekedő számossága miatt egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek, és sokszor fizikailag sincsen lehetőségük arra, hogy teljes odafigyeléssel végezzék a kiválasztást. Így egyre nagyobb szerephez jut az ATS (Applicant Tracking System – erről később), a mesterséges intelligencia és az algoritmusok, és az ördögi kör adott.

Mi a ByMyBoss célkitűzése? Hogyan működik a BeMyBoss? Mit tud nekünk nyújtani, ha állást keresünk?

A BeMyBoss megoldja a központi problémát, és csökkenti az álláspiacon jelenlévő zajt.

Tímea és csapata azt a célt tűzte ki célul, hogy könnyebbé teszi, mind az álláskeresők, mind az álláskiírók dolgát.

A cég teljesen eltér a rögzült panelektől: nem okvetlenül kér önéletrajzot, engedélyezi az anonim jelentkezést és kíváncsi a jelentkező mögött megbújó emberre. Hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a jelöltnek mik az álmai.

Mert, ahogy Tímea is mondja:

A céljaink és álmaink tesznek bennünket egyedivé a piacon.

Tímea szerint, ha manapság valaki elkezd állást keresni, akkor az körülbelül egy 8 órás főállásnak tekinthető.

Pozícióktól és igényektől függ, hogy meddig tart az elhelyezkedés, de általában nem hetekben, hanem inkább hónapokban mérhető időtartamról van szó. Ilyenkor egy álláskeresőnek folyamatosan regisztrálnia kell, formokat kitölteni, bújni a lehetőségeket, networkingelni, és mindent megtenni annak érdekében, hogy a zajban megtalálja a hozzá illő lehetőséget.

A BeMyBoss ezt szeretné kiváltani és gyorsítani, úgy hogy közben a folyamat személyesebbé és egyszerűbbé is válik.

A regisztrációt követően a cég megpróbál minket a hozzánk illő lehetőségekkel párosítani, tanácsot ad az elhelyezkedés megkönnyítése érdekében, és minden jelentkezéssel kapcsolatban visszajelzést ad!

Ráadásul, ha engedélyt adunk, akkor akár állásokat is megpályáznak helyettünk. Az így megpályázott állásokat 70%-ban el is nyerik a pályázók, így kijelenthető, hogy a párosító algoritmusuk rendkívül precíz munkát végez. Egyelőre sajnos csak az ő adatbázisukban megjelenő állásokat érjük el, de tervezik, hogy bővítik a velük szerződött cégek listáját. Ráadásul idővel talán a teljes kínálati piac is elérhetővé válik.

Kinek tud igazán segíteni a BeMyBoss?

Ma Magyarországon 10 munkavállalóból 8 passzív álláskereső.

A passzív álláskereső azt jelenti, hogy szívesen váltana állást, de nem hajlandó az álláskereséshez szükséges időt és energiát befektetni. Ellenben egy jó ajánlat esetén, akár igent is mondana. Elsősorban nekik segít a BeMyBoss.

Ha passzív álláskereső vagy, de közben titkon igazából előléptetésre vágysz, akkor kattints ide.

A BeMyBoss-hoz regisztrálók adatait és keresési preferenciáit, összevetik az adatbázisukban meglévő állásokkal, és így a kereslet találkozik a kínálattal. Mesterséges intelligencia és különböző algoritmusok segítenek abban, hogy a munkavállalókat összepárosítsák a náluk hirdető cégek által kínált lehetőségekkel.

Ez a megoldás már most mindenkinek nagyon kényelmes, de hosszútávon az a cél, hogy mindössze három kattintás legyen a teljes álláskeresés. Azt szeretnék, hogy egy álláskereső még gyorsabban tudjon hozzá illő állást találni.

Hogyan indult el a BeMyBoss?

Tímea szervezetfejlesztő tanácsadóként dolgozik és azért indította el a BeMyBoss-t, mert rengeteg ember kereste meg azzal, hogy tud-e valamilyen állást. Úgy látta, hogy a piacon elképesztő a dzsungel és szükség van egy hatékony és jól működő megoldásra, ami mindenkinek megkönnyíti a helyzetét. Így született meg a ByMyBoss.

Mitől lesz egyedi egy álláskereső?

Az álmainkban és a motivációnkban vagyunk egyediek Tímea szerint.

Sajnos a jelenlegi szűrő rendszerek képtelenek ennek a mérésére, ráadásul sokszor olyan pályázók profiljait is kiejtik, akik elképzelhető, hogy megfelelő tapasztalattal rendelkeznek. Tímea szerint ez is felelős azért, hogy sok a passzív álláskereső. Ők azok, akik már nem bíznak a rendszerben, elegük van a kudarcból, a visszautasításokból és abból, hogy általában nincsen érdemi visszajelzés.

Ha valaki beszélhet az álmairól és az inspirációjáról, akkor sokkal személyesebbé válik az álláskeresés. Ehhez az kell, hogy a cégek ne cserélhető villanykörteként tekintsenek a munkavállalókra és az embert keressék a pályázóban. Ebben segít a BeMyBoss.

Szakemberek helyett kulcsszavak

A korábban már említett ATS (Applicant Tracing System) azért felel, hogy a vállalat számára kezelhetővé tegye a kiválasztást és szoftveres megoldást nyújtson a beérkező jelöltek szűrésére és nyomon követésére.

Az ATS nélkül ma szinte már elképzelhetetlen lenne a kiválasztás világa.

Az algoritmusok és a mesterséges intelligencia nagyban segíti a toborzókat abban, hogy hatékonyak tudjanak maradni és kevesebb erőforrás használatával érjenek el jobb eredményt.

Hátulütője ezeknek a rendszereknek, hogy torzítanak. A sokszor emlegetett kulcsszó alapú szűrési rendszer olyan jelölteket is kirostál, akiket nem kéne.

Az ATS nem az embert nézi, de szükség van rá, mert annyira sok a jelentkezés, hogy az kizárólag emberi munkával szinte lehetetlen lenne kezelni.

A kulcsszavak nem csak torzítanak, de sokszor kiüresednek Tímea szerint, ezért fontos, hogy a folyamatban az ember is szerepet vállaljon és felismerje azokat a szituációkat, ahol érdemes felülbírálni az ATS döntéseit. Hiszen nem tévedhetetlen a rendszer és sokszor szükséges az emberi beavatkozás.

Lehet-e úgy optimalizálni az önéletrajzodat, hogy az átmenjen az ATS kulcsszó szűrő rendszerén?

Tímea szerint szinte bármelyik céghez be lehet jutni interjúra kulcsszó optimalizálás által. De sosem érdemes hazudni és annak sincsen értelme, hogy minden alkalommal egy agyonoptimalizált önéletrajz készüljön. Ez szinte biztosan nem éri meg, hiszen a jelölt az interjún el fog vérezni, mert nem rendelkezik a szükséges készségekkel és tapasztalatokkal. Így szerinte az optimalizáció helyett a központi fókuszban inkább az legyen, hogy hozzád illő, és neked való állást találj.

Át lehet verni a rendszert, de kérdés, hogy vajon megéri-e?!

Fontosabb, hogy azzal töltsd az idődet, és abba fektess energiát, hogy megtaláld a neked való helyet. A rendszer meghackelése vicces dolog, de nem biztos, hogy célravezető.

bemyboss hackeld meg a rendszert

Hogyan optimalizáld az önéletrajzodat, hogy átmenjen az algoritmus alapú szűrő rendszereken?

Ha valaki az álláskiírásnak a szóhasználatával él a pályázata megírásakor, és a megfelelő helyekre a megfelelő kulcsszavak kerülnek, akkor a rendszer releváns jelöltnek fogja érzékelni.

A kulcsszavakat használva, át lehet játszani a rendszert. Legyőzheted az algoritmust.

Ha olyan az önéletrajzod, ami optimalizált az adott álláshirdetésre, akkor be fogsz jutni az interjúra.

Egy ilyen önéletrajzzal hamar kiemelkedő eredményt lehet elérni, és drasztikusan megnő az esélyed az interjúra.

Ha szeretnél optimalizált pályázati anyagot, akkor kattints ide.

Mikor lehet létjogosultsága az állásra optimalizált önéletrajznak?

Nem árt magadat jó színben feltüntetni, hiszen az álláskeresés során magadat értékesíted.

Azt azonban érdemes tisztázni, egy az ATS nem az egyedüli szűrő. A kiválasztási folyamat során elkerülhetetlen az emberi interakció. Így egy kizárólag robotnak írt önéletrajz hosszú távú sikere erősen megkérdőjeleződik. Hazudni pedig egyáltalán nem érdemes, hiszen az szinte minden esetben kibukik a folyamat során.

Fontos, hogy megmaradjon a pályázó realitásérzéke, és csak olyan állásokra jelentkezzen, ahol van valós esélye. Az optimalizációval nincsen baj, amíg nem kizárólag az van a fókuszban.

Tudatosítania kell mindenkinek, hogy az interjúra való bejutás csak a kezdeti lépés. Utána az interjún is bizonyítani kell.

Nem érdemes lejáratnunk magunkat, és olyan interjún részt vennünk, ahol egyértelműen nem rendelkezünk a szükséges kompetenciákkal. Ellenben mindenképpen érdemes optimalizálnunk a pályázati anyagunkat, ha úgy gondoljuk, hogy csak az ATS gátolna meg minket a sikerben. Ilyen lehet az, amikor rendelkezünk a szükséges kompetenciákkal, de nincs formális oktatási hátterünk, papírunk a végzettségről.

Mikor diktálhat az álláskereső? A ”Candidate Driven Market” térhódítása

Míg a legtöbb állás esetében túlkínálat van beérkező pályázatokból, addig például IT terülten már kínálatiból keresletivé fordult az álláspiac. Ezt nevezzük Candidate Driven Marketnek.

Nagyon nehéz fejlesztőket találni, kevesen jelentkeznek állásokra, és ha jelentkeznek is, akkor hatalmasak a pályázók elvárásai.

Ahogy Tímea fogalmaz:

Nagyon sok eszkimó jut nagyon kevés fókára.

Ilyenkor előfordulhat, hogy az álláskereső diktálja a feltételeket. Ha valaki olyan egyedi, vagy nagyon keresett tudás birtokában van, amiért a piacon versenyeznek, akkor alkupozícióba kerül és diktálhatja a feltételeket.

Miért nem kap mindenki visszajelzést?

A kiválasztást végzők olyan helyzetben vannak, mint egy értékesítő. Folyamatos kudarcnak és visszautasításnak vannak kitéve. Keresnek, de nem mindig találnak.

Idővel rendkívül frusztráló tud lenni, ha nem jönnek az eredmények. Ráadásul ők is az álláspiaci zajban dolgoznak.

Jó lenne, ha jutna idő arra, hogy mindenkinek minőségi visszajelzést adjanak, de sajnos sokszor még egy sablonos feedbackre sem jut idő.

Tímea ezen is változtatni szeretne, így alapelvük, hogy a BeMyBoss-nál mindenki kap visszajelzést. Szerinte egyébként azok a sikeres HR-esek és recruiterek, akik menedzselik is a jelöltjeiket, és közösen dolgoznak velük. Nem mindenki ilyen, de ez az a hozzáállás, ami segít csökkenteni a zajt és emberibbé tenni a rendszert.

Mi kell az álomálláshoz? TOP tippek Tímeától az álláskeresőknek

Álláspiaci spamekre, zajokra nincsen szükséged. Célzott keresés kell. Aki szereti a szakmáját, és szeretne váltani, az a zajt és a spameket mellőzve is meg tudja ezt tenni.

Nem kell feltétlenül bemenni a dzsungelbe. Nem kulcsszavak gyűjteménye vagy, hanem egy szakember, akire valakinek szüksége van.

Ne add fel! Tarts ki az álmaid mellett és sikerülni fog! Létezik valahol egy hely, ahol pont téged keresnek!

Dolgozz a BeMyBoss-al!

https://bemyboss.hu/

CV Shark Önéletrajz Sablon

Egyedi önéletrajz sablonnal dolgozom. Ha még nincs meg, akkor töltsd le innen:

* Az önéletrajz sablon letöltésével egyben elfogadod, hogy a továbbiakban e-maileket fogadj a cvshark.hu-tól. A további e-mailekről való leiratkozás bármikor lehetséges. Adataidat harmadik félnek nem adom ki. Utálom a spameket, úgyhogy, tőlem soha sem fogsz kapni! Adatkezelőként a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH-110112/2016. számon tart nyilván engem.