CV Shark Podcast 24: Vannak-e szerethető munkahelyek Magyarországon?

Lassan a csapból is ez folyik, de tényleg egyre kiélezettebb a verseny a munkáltatók között a jó munkaerőért folyó küzdelemben. Hogyan reagálhatnak a cégek a fokozódó munkaerőhiányra? Hogyan lehet megtalálni, megnyerni és megtartani a megfelelő munkatársakat? Vannak-e szerethető munkahelyek Magyarországon? Balogh-Mázi Máriával, a DreamJo.bs vezérigazgatójával beszélgettem.

Vannak-e szerethető munkahelyek Magyarországon?

Igazából már a DreamJo.bs elindulásakor is egyértelmű volt, de azóta még inkább megerősítést nyert, hogy igenis vannak olyan cégek, ahol valóban jó dolgozni.

A DreamJo.bs idén második alkalommal hirdette meg a Szerethető Munkahelyek Díjat, hogy megmutassa, Magyarországon is vannak olyan vállalatok, ahová a munkatársak örömmel járnak be dolgozni.

Minden munkahely álommunkahely lehet valaki számára. – DreamJo.bs

Zsűrizz te is! Szavazz, nyerj, és tájékozódj! Miről szól a Szerethető Munkahelyek Díj?

A Szerethető Munkahelyek Díjnak az a célja, hogy feltérképezze azokat a színvonalas és szerethető munkahelyeket, amikért érdemes Magyarországon maradni.

A díj nagy lehetőség a hazai cégeknek, hogy megmutassák, jó náluk dolgozni, és ezáltal megismerje őket a nagyközönség. Idén először a kis- és középvállalatok mellett (külön kategóriában) a nagyvállalatok is nevezhetnek a díjra.

A címet közönségszavazást követően viselheti a legjobb 100 kis- és középvállalkozás, illetve a legjobb 25 nagyvállalat. A díjazottak egy éven át használhatják, és büszkén kommunikálhatják, hogy Szerethető Munkahelyek.

A közönség dönt, így akár te is zsűrizhetsz. 2018. November 4-ig tudsz szavazni a https://szerethetomunkahelyek.hu oldalon.

Szavazni nem csak a nyeremények miatt érdemes, hanem azért is, mert lehetőséged van arra, hogy informálódj és teljesebb képet kapj a legmenőbb magyar munkahelyekről.

Mi alapján érdemes döntést hozni, amikor munkahelyet választasz?

Nem feltétlenül csak a pénz az, ami alapján érdemes döntést hoznod, amikor munkahelyet választasz. A DreamJo.bs-nál nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a munkáltatók őszintén elmondják, hogy milyen náluk dolgozni. Az álláskiírások mellett képek, videók, munkahelyi kultúra és közeg bemutatása is segíti a leendő munkavállalókat abban, hogy jó döntést hozzanak.

A Szerethető Munkahelyek Díjra jelentkező cégeknek is olyan adatlapokat kell kitölteniük, ami lehetővé teszi, hogy a közönségzsűri megalapozott döntést hozhasson, amikor értékeli a cégeket.

Ilyen és ehhez hasonló adatlapok alapján tudod értékelni a vállalatokat:

Liligo Szerethető Munkahelyek

„A munkavállalók szeretetét egy munkáltató sem tudja megvásárolni. Tévhit, hogy csupán a pénzzel vagy egy csocsóasztallal motiválni lehet a kollégákat. Valószínűbb, hogy maradnak, ha magukénak érzik a célt, büszkék lehetnek munkájukra és egy csapat tagjának érzik magukat. A Szerethető Munkahelyek Díjat azért indítottuk el, hogy bemutassuk azokat a hazai cégeket, akik megbecsülik a munkavállalóikat és ezáltal jó példát mutatnak minden munkáltató számára”

– Balogh Péter, a DreamJo.bs alapítója.

Miről volt még szó a podcastban, ami ebbe a cikkbe nem fért bele?

  • Mitől lesz egy munkahely szerethető?
  • Hogyan érdemes álláskeresőként tájékozódni a munkaerőpiacon?
  • Mi köze van egymáshoz a minőségi kávénak és a munkavállalói elköteleződésnek?
  • Miért áldozott le a klasszikus álláskiírásoknak? Mi a megoldás? Mit lépnek a cégek?
  • Hogyan változik az álláspiac 2018-ban?

Ha érdekelnek a válaszok, akkor hallgass bele a podcastba! Nem fogod megbánni!

2019-01-22T08:48:53+00:00