Kinyitom a jegyzetfüzetemet és belenézhetsz. Pár hete akadtam rá Anton Kreil (ex Goldman Sachs trader) munkásságára YouTube-on és azóta vallásosan nézem a videókat. Lenyűgözően tiszta gondolkodás, egyedi világnézet és a trader élet minden titka tabuk nélkül. Ha érdekel a pénzügyi szektor működése, vagy a befektetési bankok világa felé kacsintgatsz, akkor igazi csemege lesz a cikk alján hivatkozott interjú.

Most pedig nézzük a jegyzeteimet és karrier tippeket:

különböztesd meg magad a piacon

karrier tippek - tűnj ki

Anton: Ma már semmire nem mész azzal, ha jónevű egyetemről van diplomád, jó eredménnyel végeztél és értesz a szakmádhoz. Ez kevés, hiszen a verseny már a felsőoktatásban töltött éveid során elkezdődik. Ha nem válsz elég „érdekessé”, akkor csak egy tucatjelentkező leszel a legjobb állásokért folytatott küzdelemben. Az anyagod a kukában végzi.

karrier tippek - ne végezd a kukában

Gellért: Nyilván Anton a befektetési bankok világáról beszél, ahol tényleg rendkívül kiélezett a verseny – de azért szenior szakemberként is érdemes elgondolkoznod, hogy mitől leszel egyedi.

  • Mikor léptél utoljára igazán komoly lépést afelé, hogy jobb szakember legyél?
  • Mikor tanultál utoljára valami teljesen újat?
  • Mennyire ismered a szakterületed piacát?
  • Mi lenne az a terület, amibe, ha beletanulnál, akkor biztosítva lenne a jövőd?
  • A jövedelmed hány százalékát költöd önképzésre?

a gyakorlati tudás és tapasztalat még mindig versenyelőny

Anton: A gyakorlati kereskedési tapasztalat még ma is versenyelőny. Ha a saját pénzedet kockáztatod, akkor igazából a veszteség sem igazi veszteség, hiszen a tapasztalatokért a saját pénzeddel „fizetsz”.

karrier tippek - szerezz gyakorlati tapasztalatot

Gellért: Karrierváltók figyelem! Ha szeretnétek egyik iparágból a másikba lépni, akkor az a minimum, hogy kutatómunkát végeztek és megismeritek az új szakterületet. Ha tudtok, akkor pedig mindent megtesztek azért, hogy gyakorlati tapasztalatot is szerezzetek (másodállás, projektmunka, önkéntes munka stb.).

Attól, hogy tizeniksz éve dolgozol egy állásban és értékes szakember vagy, nem fogják kiolvasni a szakmai anyagodból, hogy képes vagy esőt csinálni egy számodra látszólag ismeretlen iparágban is – így jogos elvárás, hogy bizonyítanod kell.

Invesztálj időt és energiát a gyakorlati tapasztalatszerzésbe és ígérem, hogy könnyebb dolgod lesz!

Hidd el, kevés munkáltató akarja futni azt a kockázatot, hogy felvesz iparági tapasztalat nélkül, úgy, hogy nemhogy abban nem biztos, hogy a munkát meg tudod csinálni, de még az sem tisztázott, hogy egyáltalán szeretni fogod-e. Érthetően kockázat így alkalmazni valakit.

a toborzás-kiválasztás a paraméter alapú szűrésen alapul

Gellért: Ne legyenek illúzióid – bármit is mondanak – nem az embert nézik. Ez nem csak a kiválasztással foglalkozó szakember sara, ez a rendszer bűne.

A negatív szelekció jelen van – a checklist alapú pipálom, hogy megvan-e típusú kiválasztás sajnos a valóság.

Bánkódni felesleges, ez egy adottság. Ha keseregsz rajta, akkor hátrány, ha a lehetőséget látod benne, akkor akár előnyödre is válhat.

karrier tippek - használd ki a rejtett lehetőségeket

minden elérhető interneten ingyen, vagy szinte ingyen

Gellért: Nem volt lehetőséged tanulni…nincs pénzed tanfolyamra…baromság. Te vagy a felelős az életedért.

Ha a körülményekre mutogatsz, akkor a körülményeknek csak passzív elszenvedője lehetsz, tehát képtelen leszel alakítani a sorsod.

Vedd kezedbe az irányítást, vállald fel a tanulással járó kényelmetlenséget és számolj le a lustasággal!

Annyi önámító mellébeszélést hallok nap mint nap, hogy valaki miért nem lép előre és miért nem tudott például megtanulni angolul, vagy egy új szakmát.

Szinte minden ilyen sztoriban egy a közös: a történet mesélője egy lusta semmirekellő akaratgyenge vesztes.

ne legyél lusta - karrier tippek

kezdeményezőkészség, önálló cselekvés, kockázatvállalás és a munka szeretete

Gellért: Soha senki nem fogja mutatni az utat, fogni a kezed és vezetni az ösvényen. Neked kell tenned az életedért és karrieredért. A legjobbak legalábbis így működnek.

Ha mersz hibázni, kockázatot vállalni, szereted a szakmád és mindig a következő szintre lépés lehetőségét keresed, akkor célba érsz. Ha a saját magad legjobb verziójává akarsz válni, akkor ne várj arra, hogy valaki levegye a döntés és a cselekvés terhét a válladról.

érzelmek kizárása és egy „nem emberi” megközelítés

érzelmek kizárása - karrier tippek

Anton: A kereskedés lényege, hogy szinte pont a normál emberi érzelmi működéssel ellenkezően kell cselekedni.

Gellért: Rengeteg analógiát látok, ami az álláskeresés vonatkozásában implementálható.

  • Az álláskeresés ideje alatt teljesen ki kell zárni a jelentkezésekhez fűződő érzelmeket (vágyódás a sikerre, pozitív jövőkép és kellemes álmodozás, lehetőség elvesztésétől való félelem).
  • Ha optimális teljesítményt szeretnél nyújtani és racionális döntéseket hozni, akkor nem lovallhatod bele magad egy ígéretes lehetőségbe, hiszen az érzelmi függés felvállalása általában racionalizálja a cselekvésnélküliséget. Szinte hallom az álláskeresők szájából gyakran elhangzó mondatot: „amíg megkapom a visszajelzést, addig nem adok le új jelentkezést”. Egy elhúzódó kiválasztás esetén ez a hozzáállás végzetes hiba lehet. Hiszen, ha az adott kiválasztási folyamat végén nem rád esik a választás, akkor nem csak padlón leszel érzelmileg, hanem addigra rengeteg időt is vesztettél. Az időveszteség általában növekvő nyomáshoz, félelemhez tehát újabb (nem kívánatos) érzelmekhez vezet, ami rombolja a teljesítményed. Nagy árat fizet, aki a lehetséges jövőbeli tökéletes munkahelyedről álmodozik, miközben valójában csak jelentkeznie kellene az éppen aktuális folyamatban lévő lehetőségektől függetlenül – kizárva minden lehetséges pozitív szcenáriót és azzal járó esetleges cselekvés alól felszabadító körülményt. Akkor helyezkedtél el, amikor aláírtad a szerződést – addig semmid sincs. Ne tegyen tönkre a gyermeteg képzelgés.
ne álmodozz fölöslegesen - karrier tippek
  • Ha valaki profivá válik, akkor a cselekvés/próbálkozás növekedő számosságából fakadóan a végkimenetelekhez kötődő érzelmi függés csökken. A profi tudja, hogy megfelelő megközelítés esetén a befektetett munka (inputok) idővel elkerülhetetlenül a várt eredményt hozza (output). A pillanatnyi kudarc vagy sikertelenség már nem hat ki az érzelmi állapotra (vagy nem olyan jelentősen), ráadásul tudja, hogy ez a játék része. Álláskeresőként is egyre nyugodtabb leszel, ahogy a lehetőségeid számossága nő. Az amatőr álláskereső szinte minden esetben kevés jelentkezést ad le, kockáztat, sokszor fölöslegesen kivár, álmokat dédelget és mindent egy lapra tesz fel, míg a profi tudja, hogy bőven lesz része elutasításban is, így már a folyamat elején felkészül arra, hogy csak a jelentkezéseinek egy része ér majd révbe és masszív cselekvésre és kitartásra lesz szükség. Az érkező elutasításokra így érzelemmentes és közönyös nyugalommal tekint, hiszen tudja, hogy ez a normális.
  • Akkor leszel profi bértárgyaló, ha nem vagy érintett érzelmileg. Csak akkor tudsz higgadt maradni, ha van alternatívád (TELA – Tárgyalásos Egyezség Legjobb Alternatívája). Ha tudod, hogy szinte következmények nélkül el tudsz sétálni a tárgyalóasztaltól, akkor képes leszel érvényesíteni az akaratodat és nagyobb eséllyel kötsz jobb megállapodást.

tanulj, szerezd meg a tapasztalatot és lépj tovább, amint lehet

karrier tippek a job hopping nem feltétlenül rossz

Anton: Külső szemlélőként befektetési bankárnak lenni maga a mérhetetlen gazdaság, pedig valójában a karriered elején ez nagyon távol van a valóságtól. Közel egy évtized kell ahhoz, hogy igazán jövedelmezővé váljon ez a karrierút.

A cég kizsákmányol, így akkor jársz igazán jól, ha te sem azzal a mindsettel állsz hozzá, hogy onnan mész majd nyugdíjba.

Érdemes ugródeszkaként tekinteni a lehetőségekre, és amint lehet, tovább állni, egy céljaidat jobban szolgáló állásba.

Gellért: Ne legyenek illúzióid. A cég nem a két szép szemedért foglalkoztat. Funkciót töltesz be, egy fogaskerék vagy a rendszerben.

Álomszerű, ha foglalkoznak a személyes céljaiddal (megjegyzés: azért szerintem vannak ilyen helyek), de többnyire az a valóság, hogy egy eszköz vagy, amit fizetség ellenében használnak. Főleg juniorként igaz ez, később ez a helyzet azért reménykeltőbbé válik általában.

A lényeg, hogy neked kell egyengetned az utad és kíméletlenül meg kell hozni az objektív értelemben vett jó döntéseket.

A piac nem fizeti meg a lojalitást. Tudom már fogalmazod a fejedben a kommentet, hogy mennyire durva ez a cikk, de én csak az igazat írom.

óradíjra lebontva jobban jársz, ha a McDonald’s-ba mész dolgozni

Anton: Óradíjra lebontva jobban jársz, ha a McDonald’s-ba mész dolgozni, mint egy befektetési bankhoz. Szarrá dolgoztatnak az első években és óradíjra lebontva fele annyit viszel haza, mint a Pret a Manger-ben. Aztán később már más a helyzet, de a karriered eleje nem arról szól, hogy meggazdagodsz.

saját kép a tel avivi mekiről

Gellért: Az elején tényleg ez a helyzet, hogy a Meki jobban fizet, mint egy top-tier tanácsadó cég vagy egy nemzetközi ügyvédi iroda.

Ha elmész pultozni, akkor jobban fogsz keresni, mint egy menő irodában gyakornokként. Az egyedüli probléma az, hogy utána valószínűleg életed végéig ott is maradsz és be leszel szorítva egy olyan pályára, amiből kijönni már baromi nehéz.

Saját sztori: ingyen gyakornokoskodtam, mert tudtam, hogy olyan brandet (Amerikai Kereskedelmi Kamara – AmCham) kapok az önéletrajzomba, ami kapukat fog megnyitni. Bejött.

Neked is ezt javaslom, hogy láss legalább a következő lépésen eggyel túl. Fontos a tudatos karriertervezés.

Források:

Anton Kreil karrier tippjei

ex Goldman Sachs Trader Tells Truth about Trading