Szívesebben vesznek fel egy kevésbé tapasztalt 40 éves férfit, mint egy 50 éves nőt. Mondjuk ki: létezik életkor alapú diszkrimináció az álláspiacon. A mai podcastban tálcán szállítom a megoldást.

Így kerüld el az életkor alapú diszkriminációt

Már az elején ki kell jelentenünk: a pályázó felelőssége, hogy ne adjon lehetőséget az életkor alapú diszkriminációra, vagy legalábbis tegyen meg mindent, hogy a lehető legkisebb valószínűséggel essen áldozatul. Olvass tovább és máris kifejtem.

Az álláskeresés valójában értékesítés

Amikor állást keresünk, akkor értékesítünk. Az értékesítés pedig egy olyan műfaj, ahol nem akarunk hazudni, viszont az információ közlésének időpontja és hogyanja kulcsfontosságú.

Ha idő előtt terítjük ki a lapjainkat, akkor olyan álláslehetőségekből is kizárhatjuk magunkat, ahol egyébként lenne esélyünk a végső győzelemre.

kiteriteni a lapjaid

Szinte mindegy, hogy mi a valóság, ha képes vagy a megfelelő észlelést (percepciót) felépíteni az olvasóban.

Mi az önéletrajz?

Az önéletrajz nem adóbevallás, nem historikus dokumentum, nem formanyomtatvány, nem önkifejezés. Az önéletrajzod egy célzott marketinganyag, aminek egyedüli célja, hogy meggyőzze az olvasót, hogy érdemes vagy az interjúra.

Nem kötelező beleírnod az életkorodat, születési dátumodat és a 25 évvel ezelőtti munkatapasztalataidat/tanulmányaidat a pályázati anyagodba.

A podcastban példákon keresztül mutatom be, hogy milyen, számodra is elérhető marketingeszközökön keresztül tudsz felülkerekedni az életkor alapú diszkrimináció jelenségén.

Érzelmi elköteleződés kialakítása az életkor alapú diszkrimináció ellen

Ha képesek vagyunk elodázni a számunkra nagy valószínűséggel hátrányos információ közlését (az életkorunkat), akkor az állásinterjú folyamat előrehaladtával az irányunkba tanúsított érzelmi elköteleződés mértéke nőni fog.

Gondoljunk csak bele: minél tovább jutunk az interjúfolyamatban, annál több időt és pénzt költ a cég az esetleges jövőbeli alkalmazásunkra.

Ha behívnak a soron következő interjú körre az ékes bizonyítéka annak, hogy a szakmai profilunk és a korábbi interjúszereplésünk alapján el tudnak képzelni bennünket a pozícióban.

Sőt, akár az előzetes életkorral kapcsolatos elvárásukat is hajlandóak felülírni (ha volt ilyen). Ehhez azonban el kell jutni idáig.

országút

Ha érint az életkor alapú diszkrimináció kérdésköre, akkor a számodra kedvezőtlen információt (az életkorodat) a folyamat során minél később érdemes közölnöd. Így lehetőséged van bizonyítani a rátermettségedet és felülírni az állás kiírójának esetleges korábbi berögzülését/elképzelését.

Elérheted, hogy akár úgy is melletted döntsenek, hogy eredetileg amellett kardoskodtak, hogy ők bizony 45 fölött senkit nem vesznek fel.

Ellenben, ha már a folyamat elején közlöd az életkorod, akkor könnyedén az életkor alapú diszkrimináció áldozatává válhatsz, mivel így sok esetben bizonyítani sem lesz lehetőséged – hiszen már az előszűrésnél kukában landol az anyagod.

A témáról és hasonló haladó meggyőzési technikákról egyébként már egy korábbi podcastban is szó volt.

Összefoglalás – életkor alapú diszkrimináció

Ha nem szeretnél az életkor alapú diszkrimináció áldozatává válni, akkor ne válj önként céltáblává.

cáltábla

Késleltesd a számodra feltehetőleg kedvezőtlen információ átadását (az életkorodat) és nyerj meg olyan kiválasztásokat is, ahol a papírforma szerint nem lehetne esélyed! Hajrá!

csatlakozz a cv shark podcast csoporthoz a facebookon