Milyen lenne úgy állást keresni, ha tudnád, hogy biztosan sikerül? Milyen érzés lenne, ha képes lennél érzelmek nélkül kezelni a visszautasítást? Ezekre a kérdésekre biztosan választ kapsz az új CV Shark Podcastból.

“Rengeteg olyan dolog van, amit nem tudsz kontrollálni, de az, hogy milyen keményen dolgozol, az nincs közötte.”

Ryan Serhant

A podcastban említett ingatlan influencert itt találod YouTubeon.

Az álláskeresés olyan, mint egy kemény 8 órás munka

Az álláskeresés ugyanolyan, mint az értékesítés – a sikerhez vezető út kudarcokkal van kikövezve. Nem tudod pofonok nélkül végigcsinálni. Ez egy olyan játék, aminek része, hogy vannak pillanatnyi akadályok és kihívások.

Keményen kell dolgozni, és még így sem tudsz majd mindent kontrollálni. Azonban, sokkal könnyebb érzelmileg függetlenedni a pillanatnyi eredményeidtől, ha tudatosítod, hogy biztosan sikerül, és mellette még azt is tudod, hogy rajtad nem múlik, hiszen baromi keményen dolgozol a sikeren.

Most azt gondolod, hogy ez nem rakétatudomány – ezt elvileg te is tudod – és ez bizonyára így is van.

a kemény munka nem rakétatudomány, de garantálja a sikert

De hidd el, nyomás alatt, amikor a tét az egzisztenciád, és már csak pár hónapnyi cash-flowd maradt, akkor minden megváltozik.

Ilyenkor a pofonokat is máshogy érzed.

Ilyenkor napokat tudsz töprengeni, hogy vajon jó volt-e, amikor azt mondtad az interjún „hogy”.

És ilyenkor bizony szükséged lesz arra, hogy újra és újra tudatosítsd, hogy sikerülni fog.

Egy jó szakember garantáltan el tud helyezkedni. Bár nem fog tudni mindent kontrollálni, lesznek pillanatnyi kudarcok és elakadások, de a folyamat sikerrel zárul majd. Ehhez mindössze elegendő munkát és energiát kell beletennie a folyamatba. És persze szükség van egy megfelelően működő rendszerre is. Ehhez például hozzájuthatsz, ha belevágsz az Álláskeresés LinkedInen tréningünkbe.

Álláskeresés LInkedinen CV Shark kurzus

Én nem vagyok szerencsés típus

Az álláskeresés sikere nem szerencse kérdése. Persze közrejátszhat a szerencsés véletlen, de erre kár lenne alapozni, hisz nem tudjuk tudatosan előidézni.

Definíció szerint egyébként a szerencse az, amikor a felkészültség találkozik a lehetőséggel. Úgy hiszem, hogy ebben nagy igazság van.

Sokszor hajlamosak vagyunk a lelátóról leértékelni a sikert és szerencsésként megbélyegezni a siker elérőjét, pedig a szerencsének vélt történések mögött szinte mindig kemény munka van.

A Suits / Brilliáns elmék című sorozat ikonikus jelenete ugrik be ezzel kapcsolatban:

Aránytalan eloszlás

Készülj fel a legidegölőbb szélsőségekre. Simán elképzelhető, hogy aránytalanul sok negatív visszajelzéssel indul majd az álláskeresésed. Sokszor az első pozitív visszacsatolásig érzésre rengeteg idő telik el, de ez valójában teljesen normális.

Ha beleteszed a munkát, akkor eredményes leszel. Hajrá!

CV Shark Podcast és a motivációs levél