Iparág és karrierváltás szakirányú tapasztalat nélkül? Lehetséges, de van néhány dolog, amire fel kell készülnöd. Ebben a podcastban segítek újracsomagolni a meglévő szakmai tapasztalataidat és egy teljesen új területen eladni magad. Vágjunk is bele

Miért nem kell megfelelned az álláskiírásnak?

Általában a pályázók félnek olyan állásokat megpályázni, ahol nincs legalább 90%-os egyezés a készségeik/tapasztalataik és az elvárások között. Pedig valójában a vállalatok nem a tökéletes egyezést keresik.

Ha valaki maradéktalanul megfelel az álláskiírásnak és felveszik, akkor valószínű, hogy az alábbi következményekkel kell szembenéznie:

  • 6-12 hónap múlva valószínűleg újra váltania kell, mert túlnő a pozíción és az már nem jelent majd kihívást

  • fejlődésre közel nulla az esély, hamar unalomba fulladhat a dolog, könnyen demotiválttá, fásulttá válhat

  • kicsi az esély arra, hogy annyi pénzt ajánlanak, amennyit egyébként képes lenne megkeresni egy komolyabb szakmai kihívás esetén

  • a cégnek szinte már a szerződés aláírásakor el kell kezdeni keresni az új embert, mert szinte biztos lehet abban, hogy nem hosszútávú megoldás születik

Összegezve: kölcsönösen hátrányos helyzet alakul ki.

Javaslatom: bátran pályázz meg olyan állásokat, ahol mindössze 60-70-80%os egyezés van. Ez az a terület, ahol a legnagyobb pénzt zsákolhatod be és ahol a legintenzívebb fejlődésen mehetsz keresztül.

Továbbá, a cég is jól jár, hiszen bőven lesz fejlődési potenciál a pozícióban – így hosszú távon velük maradsz.

Nem beszélve arról, hogy a cég számára olcsóbb is leszel, mint az, aki mindenben passzol a kiíráshoz.

Mindkét fél jól jár: színtiszta győztes-győztes megállapodás születhet.

Hogyan kerekedj felül azon, hogy nincs szakirányú tapasztalatod?

Abból főzünk, amink van. A meglévő hátteredet és tapasztalataidat kell egy teljesen más megközelítéssel becsomagolnunk és eladnunk a piacon.

Fontos, hogy nem a legjobb nyer, hanem az, akit a legjobbnak hisznek.

Ahogy az iménti gondolatmenetben is láthattad, nem kell tökéletes pályázónak lenned, hogy elnyerd az állást. Csupán egy dologra van szükséged, amit szinte senki sem csinál: meg kell értened a vállalat problémáját/vágyát/félelmét és ezüst tálcán kell tudnod prezentálni a megoldást.

Ez kőkemény értékesítés.

Továbbá, a cég nem feltétlenül csak hard skilleket keres, hanem attitűdöt és hozzáállást is. A hiányzó tapasztalatot egy szupersztár mentalitással tudod pótolni. Olyan emberré kell válnod, aki csúcsteljesítő lesz, aki bármi áron megoldja majd a problémákat.

Nyilván nem leszel érsebész vagy vállalati jogász a lelkesedésed miatt, de például simán megcsíphetsz egy olyan pozíciót, ahol a korábbi tapasztalataid/eredményeid, a lényeglátásod, a józan paraszti eszed, a rátermettséged, a szociális skilljeid, a kommunikációd és az attitűdöd elad.

Ha tudod bizonyítani, hogy egy másik pozícióban, egy másik iparágban már egyszer helyt álltál, az már félsiker. Ahogy sokszor szoktam mondani:

A legjobb indikátora a jövőbeli viselkedésnek a múltbeli viselkedés.

Ha pedig nincsenek extrém eredményeid a múltból, akkor még mindig van lehetőséged megtanulni az értékesítést. Mert egy dolog biztos: eladható vagy. És szerencsére az értékesítés egy olyan készség, ami tanulható.

Egy vonzó eredményorientált pályázati anyag felülírhatja a kiválasztást végző szakemberek eredeti elképzeléseit és interjút érhet. Ott pedig már ugye bármi megtörténhet.

Kérdések, amivel mindenképp készülj, ha iparágváltáson vagy pályaváltáson töröd a fejed

Szinte mérget vehetsz rá, hogy az alábbi kérdéseket valamilyen formában megkapod majd az interjún:

  • miért most jött el az iparágváltás/szakmaváltás/karrierváltás ideje?

  • miért szeretnél iparágat/szakmát/karriert váltani?

  • mi motivál az új területen (amit éppen megpályázol)?

  • miért fogsz jó munkát végezni (miért higgyek neked)?

Magabiztosan és megnyerően kell tálalnod a sztoridat. Stabil lábakon kell állnia minden részletnek, ha sikerrel szeretnél járni.

Sok sikert kívánok!

CV Shark Podcast és a motivációs levél