Rólam2018-09-15T09:05:01+00:00

A CV Shark sztori

A CV Shark az egyedüli olyan magyar vállalkozás, ami nem csak tanácsot ad, hanem eredményt is garantál az elhelyezkedni vágyó álláskeresőknek. Nem fejvadászattal foglalkozom, nem a munkaadó cégek megbízásából választok ki és közvetítek munkaerőt, hanem közvetlenül az álláskeresőknek segítek az elhelyezkedésben.

Erdőssy Gellért vagyok a CV Shark alapítója. Ha tovább olvasol, akkor elmondom, hogyan lettem vállalati bankárból az egyedüli állásszerző tanácsadó Magyarországon, aki garantálja a sikeredet.

Kezdetek

21 éves koromban call centeres értékesítőként kezdtem a karrieremet a Citibanknál. Talán ez volt az egyedüli munka, amiről azt gondoltam, hogy biztosan nem szeretném csinálni. Az értékesítés (főleg a telefonos) mindig is úgy élt a fejemben, hogy ez valami erőszakos, tukmálós dolog kell hogy legyen. Hamar rájöttem, hogy ez bizony nagyon messze van az igazságtól.

Gyerekként idegenkedtem a telefonálástól, főleg az ismeretlen számok hívásától, így az, hogy telefonos értékesítő lettem, nem éppen tűnt ésszerű választásnak. Úgy terveztem, hogy lehúzok 6 hónapot a Citibanknál, aztán a bank reputációját ugródeszkaként használva könnyedén tovább állok. Végül 5,5 évig maradtam.

Hamar észrevettem, hogy a jó értékesítők se nem erőszakosak, se nem tukmálósak. Aztán az is feltűnt, hogy a call centeres dolgozók kevesebb, mint 20%-a termeli ki a bevétel több mint 80%-át. Ma már tudom, hogy ennek a jelenségnek neve is van (Pareto-elv). Akkoriban csak azt láttam, hogy van vagy féltucat ember, aki valahogy elérhetetlennek tűnő eredményeket produkál. Az, hogy nem hagytam ott az értékesítést pár hónap után, leginkább annak köszönhető, hogy egyszerűen nem voltam hajlandó beletörődni abba, hogy az a maréknyi ember mindig jelentősen jobb nálam. Közéjük akartam tartozni.

Erdőssy Gellért értékesítési eredményei a Citibankban

Amikor pár hónap múlva elkezdtem értékesítési versenyeket nyerni, majd szinte minden mérési kategóriában hónapról hónapra ott voltam a legjobbak között, akkor már pontosan tudtam, hogy mi volt az ő titkuk. Egy jól működő rendszer.

(a kockás ingben feszítek)

Tudatosan ellestem a legjobb trükköket, aztán az erősségeimre építve létrehoztam egy saját módszertant, amiben szinte minden tervezve volt. Olyan rutinokat építettem fel, amelyek nem csak szavatolták a sikert, hanem azt is lehetővé tették, hogy később 8 órás munkarendről 6 órásra váltva is fel tudjam venni a versenyt a teljes munkaidőben dolgozókkal. Ez a rendszerszemlélet a CV Shark megálmodásakor is kulcsfontosságú volt.

Felemelkedés

Amikor betöltöttem a 24. életévemet, eljött az én időm. A lakossági bankból éles váltással átkerültem a vállalati bankhoz. Nem tudtam semmit a területről, nem feleltem meg az álláskiírásnak. Nemhogy releváns számviteli tudásom nem volt, de még jogosítványom se. Felvettek. Akkoriban még leginkább intuitív alapon csináltam mindent. Ma már pontosan tudom, hogy miért sikerült. Fél évvel később már 50+ cégből álló vállalati portfóliót kezeltem.

Innen kevesebb, mint egy éven belül Londonba vezetett az út.

Erdőssy Gellért Londoni időszak. Canary Wharf.

Megint egy olyan pozícióba, ahol nem igazán feleltem meg az álláskiírás elvárásainak. Utána jött még egy előléptetés, végül pedig létrehoztam a saját vállalkozásomat, a CV Shark-ot.

A CV Shark születése

Évek óta segítettem barátoknak és ismerősöknek önéletrajzot írni, felkészülni az állásinterjúkra. Aztán valaki megkérdezte, hogy miért nem foglalkozom ezzel üzleti alapon. Ez volt az a mágikus pillanat, amikor bevillant, hogy igen, ezt akár csinálhatnám teljes munkaidőben is. Hazaérve azonnal elkezdtem a piackutatást és pár napon belül már pontosan tudtam, hogy meg fogom csinálni a legjobb önéletrajzírással foglalkozó bizniszt Magyarországon.

3 hónap kemény munka után bejegyeztem a vállalkozásom. Nem dolgoztam soha toborzóként, fejvadászként vagy HR-esként, de olyat ajánlottam, amit a piacon senki sem – garanciát. Ami pedig még fontosabb, tudtam, hogy az általam követett módszertan mindig eredményes. Úgy álltam ehhez a projekthez is, mint minden máshoz. Feltettem a kulcskérdést:

Hogyan tudok egy olyan rendszert létrehozni, ami garantálja a sikert?

Eredmények

Nálam a sikergarancia nem csak egy jól hangzó marketing üzenet. Eddig egyetlen alkalommal sem kérte vissza senki a pénzét és az eredmények pedig magukért beszélnek:

All-Inclusive Csomag

  • 85% elhelyezkedett és minden az elképzelései szerint alakult
  • 15% elhelyezkedett, de nem az előzetes várakozásának megfelelő helyre; illetve néhány esetben megszakadt a közös munka rajtam kívül álló okból fakadóan (pl: vállalkozásindítás, váratlan családi esemény)

Önéletrajz Csomag

  • 100% több állásinterjúra jutott be az új önéletrajzzal

Nem hiszek a szerencsében. Azért tudok sikeressé tenni bárkit, mert olyan univerzális értékesítési és pszichológiai módszertanokra építek, ami mindenkinél működik. Nem csak egy adott területről érkező álláskeresőnek tudok segíteni, hanem annak is, aki nem tudja pontosan hol helyezkedjen el. Gyakran kapom a kérdést, hogy de mégis dolgoztam-e már xy területről érkező jelölttel?

Dolgoztam már marketingessel, jogásszal, biológussal, HR vezetővel, multinacionális cég topmanagerével, külföldön dolgozó IT szakemberrel. Dolgoztam pályakezdőkkel és olyanokkal is, akik már elmúltak 50 évesek. Ha megnézed az iménti számokat, akkor láthatod, hogy az eredmények nem ezen múlnak.

Miért működik?

Pár évvel ezelőtt még nem láttam pontosan, hogy miért sikerül újra és újra előre lépni, állásajánlatokat kapni. Ma már pontosan tudom, mi, és miért vezetett el az eredményekhez. Azért tudlak téged is segíteni az álláskeresésben, mert nem csak a hogyant ismerem, hanem a miérteket is.

Más vagyok, mint a többi karrier coach. Nem másoktól szerzett, egyetemen tanult, vagy az internetről összehalászott tippeket adok, hanem olyan módszertant használok, amit én dolgoztam ki a saját tapasztalataim alapján. Azért merek garanciát vállalni, mert látom, hogy ez a módszer nem csak nekem, hanem az ügyfeleimnek is óraműpontossággal működik.

Utánkövetéssel dolgozom. Mivel eredményt garantálok, nem tehetem meg, hogy adok pár tippet, amik aztán vagy bejönnek, vagy nem. Ha velem dolgozol, akkor direktben azért fizetsz, hogy biztosan sikerül.

Persze, nem állítom, hogy nálam minden kérdésre megtalálod a választ, de abban biztos vagyok, hogy rengeteg dologról máshol ilyen formában nem fogsz hallani.

Miért válassz engem?

Az eredmények tesznek hitelessé, nem a képesítések. Ha valaki olyannal szeretnél dolgozni, akinek 10+ év tapasztalata van és esetleg az egyetemi diplomáját is emberi erőforrás területen szerezte, akkor nem én vagyok az embered. Nincsen HR végzettségem. Mögöttem van viszont többezer telefonhívás, többszáz üzleti tárgyalás és többet olvastam értékesítésről, pszichológiáról és marketingről, mint ami egy PhD megszerzéséhez kell. Velem nem a ledolgozott órák száma után, hanem direktben az elért eredményért fizetsz.

Sikerek

2017 elején elindítottam a legjobb álláskereséssel foglalkozó podcastot Magyarországon. Sokáig iTunes toplistás volt.

Erdőssy Gellért elindította a legjobb álláskereséssel foglalkozó podcastot Magyarországon.

Idáig 16 podcast epizód jelent meg és a 2018-as évben is legalább 12-24 epizódmegjelenéssel tervezek. Abban hiszek, hogy akkor végzem jól a munkám, ha az ingyenes anyagaim is jobbak, mint mások fizetős tartalmai.

2017 őszén több előadást is tartottam az Ars Boni Karrierfesztiválon.

Erdőssy Gellért előad az Ars Boni Karrierfesztiválon

De a legnagyobb sikerem talán az, hogy azt csinálhatom, amiben a legjobb vagyok. Nem egy piaci trendet lovagolok meg, nem kényszervállalkozó vagyok, nem egy startup lufit fújok. Ahogy egy barátom nemrég fogalmazott:

“Egyébként ma azon gondolkodtam, hogy mennyire király, hogy megtaláltad ezt a vállalkozást. Mármint magát az ötletet. Alapvetően motiváló, inspiráló vagy, tehát gyakorlatilag a legpiacképesebb jellemvonásodra húztál fel egy vállalkozást.”

Azt gondolom, hogy a munkámat leginkább az elért eredményeim definiálják. A legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy sikerült létre hoznom egy olyan álláskereséssel foglalkozó módszertant, ami még ma is lehetővé teszi, hogy garantáljam az álláskeresésed sikerét.

Hol találkozhattál velem?

Arsboni logo Erdőssy Gellért

Mit mondanak rólam, azok akik velem dolgoztak?

„Tanácsadói pozícióra akartam váltani 7 és fél kutatói és elemzői pozícióban eltöltött év után. Elég sokat dolgoztam az önéletrajzomon és összehoztam egy tömör, 2 oldalas, elég nehezen emészthető verziót, amire már nem tudtam külső szemmel, objektívan tekinteni. Gellért nem csak abban tudott tanácsot adni, hogy mit hagyjak a CV-mben és, ami benne maradt az hogyan maradjon benne, hanem abban is, hogy mi kerüljön ki belőle úgy, hogy a végén az eredmény még hatásosabb legyen. Közösen átdolgoztuk az önéletrajzom és egy ütős, egy oldalas verzió lett belőle. A végleges verziót 9 tanácsadó cégnek küldtem el, és a 9-ből 8-nál behívtak személyes interjúra, vagy tesztírásra.”

– Ákos (33 éves, szakterület: stratégiai tanácsadás)

“Pénzügyi szektorban töltött 20 év tapasztalatát kellett önéletrajzba sűrítenem egy külföldi pályázathoz. Első próbálkozásra egy több oldalas dokumentum született, amit később Gellérttel sikerült átdolgoznunk. Az új forma és tartalom teljesen más megvilágításba helyezte a szakmai múltamat.”

– András (44 éves, szakterület: vállalati finanszírozás)

“Gellérttel öröm volt együtt dolgozni. Igazán profi szakember, hatalmas rálátással és háttérismeretekkel. Ha valamire véletlenül nem tudott kapásból válaszolni, másnapra utánanézett. A reakcióideje elismerésre méltóan gyors. Tökéletesen érzi, hogy mikor van szükség gyorssegélyre, milyen szavakkal lehet fellelkesíteni az esetleg csüggedő álláskeresőt, és egyszerűen ragadós az a jókedv és “semmi sem lehetetlen” attitűd, ami sugárzik belőle. Az általa átírt önéletrajzom kézhezvételekor azonnal láttam, hogy itt egy olyan útra lépek, ami addig elképzelhetetlen lehetőségekhez juttat, és Gellért lelkiismeretesen végigkísért ezen az úton. Nagyon köszönöm! Bátran ajánlom, vegyétek igénybe a segítségét!”

– Katalin (52 éves, karrierváltó: közoktatásból IT területre)

“Nagyon elégedett vagyok: Gellért hihetetlen jól kombinálja a marketing, logika, pszichológia elveit, és persze a tapasztalatait az önéletrajzírásban. Ennek eredményeképp egy jól átlátható, logikus, ügyesen megfogalmazott önéletrajzot kapsz kézhez. Csak ajánlani tudom!”

– Barbara (24 éves, szakterület: nemzetközi szervezetek)