A legtöbb ember iszonyatosan keveset olvas.

Pedig ha előre akarsz jutni a karrieredben, több pénzt akarsz, boldogabb akarsz lenni vagy jobban akarsz kommunikálni, akkor érdemes több könyvet olvasnod.

Míg néhány évszázaddal korábban lehetséges volt közel minden tudományterület fontosabb műveit ismerni, ma szinte lehetetlen tartani a lépést. Még egyetlen szakterület újdonságait is nehéz követni.

A bőség zavara azonban nem lehet indok a halogatásra. Muszáj olvasnod, ha előre akarsz jutni az életedben.

Mert egy dolog garantált:

Ha nem olvasol, akkor hátrányba kerülsz és lemaradsz.

Alább egy lista azokról a könyvekről, amik új pályára állíthatják a karrieredet. Karrierépítés szemszögből ezek a legjobb könyvek, amiket 2017-ben olvastam.

Grant Cardone – The 10X Rule

Ez a második könyv, amit Grant Cardone-tól olvastam. A Sell or Be Sold után már tudtam, hogy ez is ki fog mozdítani a komfort zónámból. Bármekkora fordulatszámon is pörögsz jelenleg, azt fogod érezni, hogy egy gyorsvonat zúg el melletted. A fickó a hamisíthatatlan amerikai mentalitás mintapéldája.  Gondolkodj nagyban, tűzz ki tízszer nagyobb célokat, tegyél tízszer annyit és persze érj el tízszer jobb eredményeket. Igazi értékesítői mentalitás. Ha ezt olvasod garantáltan meg akarod majd tízszerezni az erőfeszítéseidet. És jó eséllyel sikerülni is fog.

A “Hogyan szerezz álom állást” c. videójával találkoztam először. Azóta követem a munkásságát. Érdemes figyelni a mentalitását és a kisugárzását! És persze a videóban elhangzó tippek is aranyat érnek!

Keith Ferrazzi – Never Eat Alone

Egy remek networking útmutató. Ha szeretnél értékesebb kapcsolati hálóval rendelkezni, akkor ez a te könyved. Nem csak általános igazságok és jól csengő sztorik, hanem konkrét megvalósítási ötleteket is találsz a könyvben. Ha tetszett Dale Carnegie Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket című klasszikusa, akkor ez legyen a következő elem az olvasólistádon.

Nálam az egyedüli negatívum a könyvvel kapcsolatban az, hogy indokolatlanul hosszú. Mínusz 100 oldal jót tenne neki.

Magyarul egyelőre nem jelent meg.

Anthony Robbins – Ébreszd fel a benned szunnyadó óriást!

Tony Robbins könyvének 2011-ben futottam először neki. Azóta többször elkezdtem és talán egyszer sem fejeztem be teljesen. Ennek az a fő oka, hogy annyira jól van megírva, hogy az ember már az első pár száz oldal után úgy érzi, hogy nem olvasni, hanem inkább cselekedni kell. A könyv tényleg motivál, sürget, kényszerít arra, hogy ne csak tudd, hanem tedd is! Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy teljes és boldog életet élni. Ha nekilátsz megvalósítani a könyvben leírtakat, akkor jó esélyed van eléri a saját teljesítő képességed maximumát.

A könyv megjelent magyarul. Antikváriumban vagy online még talán le tudsz csapni egy példányra. Könyvtárakban is láttam már.

Ha tetszett a 2017-es lista, akkor nézd meg a 2018-as könyvajánlómat is!

Érdekel hogy mit olvastam még 2017-ben? Töltsd le!

Click here to subscribe